Banca Transilvania, cea mai profitabilă din România

0

Banca Transilvania a ajuns cea mai profitabilă bancă din România, într-un sistem bancar local care a avut pierderi de aproape 1 mld. euro anul trecut.

Tot sistemul bancar românesc raportează pentru 2014 o pierdere de nu mai puţin de 4,3 miliarde de lei (circa un miliard de euro) n În 2008 sistemul bancar românesc avea un câştig de 4,6 miliarde de lei (peste un miliard de euro), potrivit zf.ro.

Banca Transilvania (BT) a ajuns cea mai profitabilă bancă din România, depăşind Raiffeisen la milimetru, într-un sistem bancar unde pierderile sunt la ordinea zilei, iar creşterea de business se lasă aşteptată

Banca din Cluj, numărul 3 de pe piaţă, a raportat pentru anul trecut un profit net de 448 mil. lei (100 de milioane de euro), în creştere cu 20%, în timp ce Raiffeisen Bank a anunţat un câştig de 97 de milioane de euro, în scădere cu 3 mi­lioane de euro faţă de anul precedent.

Tot sistemul, format din aproape 40 de bănci, a raportat pentru anul trecut, conform datelor pre­li­mi­nare, o pierdere de nu mai puţin de 4,36 mi­liarde de lei (aproape 1 mi­liard de euro), numărul băn­cilor care pierd sânge de­păşindu-l pe cel al insti­tu­ţiilor care reuşesc să facă bani.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.