Cvartetul „Ad Libitum”, în concert, la Biblioteca Universitară Iaşi

Ieşenii sunt invitaţi marţi, 17 februarie, începând cu ora 19, la un concert cameral organizat de Filarmonica de Stat „Moldova” din Iaşi. Acesta va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”.

Cvartetul este format din artiştii Alexandru Tomescu la vioara I, Şerban Mereuţă la vioara a II-a, Bogdan Bişoc la violă şi Filip Papa la violoncel.

În program sunt cuprinşi trei dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai lumii, Schubert cu „Quartettsatz”, Mozart cu „Cvartetul Vânătoarea” şi Dvorak cu „Cvartetul American, op. 96”.

Cvartetul de coarde „Ad Libitum” s-a fondat în anul 1988, la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. Acesta este un ansamblu cu experienţă artistică şi prestigiu internaţional. Printre premiile internaţioanle se numără şi Marele Premiu pentru interpretare Premiul Presei şi Premiul Discului, la ediţia din 1997 a Concursului de la Evian din Franţa. Începând din aprilie 2008, „Ad Libitum” este numit cvartet de stat al Filarmonicii „Moldova” din Iaşi, drept recunoaştere a activităţii desfăşurate pe mari scene ale lumii, iar din septembrie 2011, Alexandru Tomescu devine prim-violonist al cvartetului de coarde „Ad Libitum”. Cvartetul a devenit, de-a rândul anilor, unul din cele mai iubite de ieşeni, fiind aşteptaţi de fiecare dată cu nerăbdare în sălile de spectacole.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.