Noi acuzații de malpraxis în maternitatea din Târgu Jiu

0

Anchetă la maternitatea din Târgu Jiu unde doi părinţi acuză medicii de malpraxis. Oamenii au trecut de la extaz la agonie după ce pruncul lor a murit cu puţin timp înainte de naştere. Ei dau vina pe o injecţie care i-ar fi provocat gravidei un şoc anafilactic.

Weekend trist pentru o familie din Gorj. Chiar de Valentine’s Day, când cei mai mulţi tineri sărbătoreau Ziua Îndrăgostiţilor, un cuplu pierdea un copil.

Sâmbătă dimineaţa, o gravidă în vârstă de 25 de ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, a ajuns la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în travaliu, cu membranele rupte. Cadrele medicale de la SJU i-au administrat o perfuzie în jurul orei 07:30, zece ore mai târziu, la ora 17:30, femeii i s-a făcut rău. A intrat în şoc anafilactic, iar bebeluşul a decedat ca urmare a unei suferinţe fetale provocată de acest şoc, după cum susţin reprezentanţii unităţii spitaliceşti.

Evenimentul de sâmbătă este cu atât mai tragic cu cât tânăra mamă a mai pierdut o sarcină în trecut. Femeia este căsătorită de câţiva ani şi mai are acasă un copil. Cea de-a treia sarcină era o binecuvântare pentru cuplu, părinţii aşteptând cu nerăbdare să-şi strângă la piept pruncul.

Potrivit gorjeanul.ro, din păcate, ei aşteaptă acum rezultatul analizelor pentru a vedea ce a stat la baza şocului anafilactic care a condus la decesul pruncului. Deocamdată se aşteaptă rezultatele anchetei demarate, în acest caz.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.