Procurorii vor să pună sechestru pe averea Elenei Udrea

0

Elena Udrea şi-ar putea pierde toată averea. Potrivit unor surse judiciare citate de Libertatea, procurorii DNA pregătesc sechestrarea averii Elenei Udrea, pentru acoperirea prejudiciului estimat, în primă fază, la 15 milioane de euro.

Averea Elenei Udrea este compusă din şase terenuri în Bucureşti, dar şi însemnate suprafeţe agricole în comunele Sohatu şi Săruleşti, Giurbăneşti şi Nana din judeţul Călăraşi.

Acestora li se adaugă două case din Bucureşti, dar şi tot atâtea autoturisme: un Mercedes şi un Fiat 500. Fosta blondă de la Cotroceni mai are şi bijuterii de 100.000 de euro, conform propriei declaraţii de avere depuse la Camera Deputaţilor. Udrea mai are în conturi aproximativ 1,1 milioane de lei. Acestora li se adaugă plasamente, investiţii şi împrumuturi acordate de aproximativ 2,1 milioane de lei şi aproape 400.000 de euro.

Fosta candidată la prezidenţiale ar mai trebui să primească din partea fostului soţ, Dorin Cocoş, 460.000 de euro, de pe urma divorţului. Însă şi Cocoş este arestat, iar averea sa va ajunge tot sub sechestru. Anchetatorii pot cere şi anularea vânzărilor recente ale unor bunuri, dacă prejudiciul nu este acoperit şi au suspiciuni asupra acestor tranzacţii. La acest capitol s-ar putea include şi vânzarea unui autoturism Porsche Cayenne Turbo la preţul unui Logan la mâna a doua.

Astfel, Udrea i-a vândut fostului consilier Tudor Breazu bolidul german cu doar 5.000 de euro. Ea a mai vândut, în 2014, două case din Bucureşti şi în Ilfov.
Cum averea oficială a Elenei Udrea nu se apropie de prejudiciul creat, s-ar putea ca ea să nu mai aibă din ce bani să renoveze arestul, aşa cum a anunţat public.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.