Secretele longevității

0

Cei mai bătrâni cinci oameni din lume care astăzi mai sunt în viaţă s-au născut înainte de 1900. Ei au trecut prin cele două războaie mondiale, au trăit în zilele în care s-a scufundat Titanicul, au asistat la cursa pentru cucerirea spaţiului.

În vremurile în care s-au născut ei, speranţa medie de viaţă era de 60 ani. Cea mai în vârstă dintre toţi este japoneza Misao Okawa. În martie ar trebui să împlinească 117 ani. Consideră că regulile de aur pentru viaţa lungă sunt alimentaţia echilibrată, somnul odihnitor şi relaxarea. Misao Okawa mănâncă trei mese principale pe zi, felul preferat fiind sushi.

Gertrude Weaver locuieşte în America şi ar trebui să împlinească 116 ani în iulie. Secretul longevităţii ei este credinţa în Dumnezeu.

Jerealan Talley are 115 ani, locuieşte cu fiica sa şi adoră să meargă la pescuit şi să se joace cu strănepoţii. Susannah Mushatt Jones are tot 115 ani şi se bucură de un mic dejun copios în fiecare zi, mâncând bacon şi ouă prăjite. Italianca Emma Morano-Martinuzzi, în vârstă de 115 ani, mănână în fiecare zi câte un ou. Pentru ea cina este o masă uşoară, constând într-un singur pahar de lapte.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.