Suporterii Peluzei Nord Steaua vor boicota meciurile FCSB

0

Fanii stelişti de la Peluza Nord au anunţat, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, că nu vor fi prezenţi la meciurile „nou numitei FCSB”, până când nu se va şti cu exactitate ce entitate sportivă deţine palmaresul clubului.

„Profităm de acest comunicat pentru a trage încă o dată un semnal de alarmă cu privire la situaţia creată şi să invităm părţile implicate să ajungă urgent la un punct de vedere comun şi să informeze suporterii stelişti asupra situaţiei reale. Trecând peste toate, pentru prima oară în 20 de ani, Peluza Nord Steaua nu va fi prezentă la meciurile nou numitei FCSB până când situaţia nu se va clarifica oficial, până când suporterii nu vor fi chemaţi să li se explice situaţia, până când nu vom şti la cine este palmaresul, până când nu ni se va explica strategia viitoare a echipei de fotbal, până când pe gazon nu va juca Steaua Bucureşti, echipa pentru culorile şi tradiţia căreia am făcut cele mai mari sacrificii”, se arată în comunicatul citat, potrivit Mediafax.

Fanii de la Peluza Nord precizează că au preferat să rămână neutri în conflictul dintre clubul de fotbal şi CSA Steaua, însă cu două zile înaintea partidei cu Astra Giurgiu, din semifinalele Cupei Ligii, sunt „la fel de nedumeriţi, neinformaţi şi dezorientaţi de evenimentele din acest scandal”.

De asemenea, Peluza Nord susţine că nu înţelege de ce niciuna dintre părţi nu iese cu un comunicat oficial, în care să precizeze la cine se află palmaresul, de ce CSA sau FC Steaua nu prezintă o strategie clară în privinţa negocierilor şi de ce fanii nu sunt chemaţi la discuţii.

 Demersul Peluzei Nord vine după ce, la 5 februarie, membrii Peluzei Sud solicitau Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, demararea unei anchete pentru elucidarea modului în care secţia de fotbal a fost preluată de către Gigi Becali de la Ministerul Apărării Naţionale în ianuarie 2003. De asemenea, suporterii de la Peluza Sud pretind că îşi regăsesc pasiunea şi spiritul alături de secţiile Clubului Sportiv al Armatei.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a anunţat, la 21 ianuarie, că gruparea „roş-albastră” va folosi marca FCSB în returul Ligii I, aceasta urmând să apară pe tabela de marcaj la numele echipei, pe echipamentul de joc şi pe însemnele clubului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.