Zahărul, la fel de nociv ca și tutunul

0

Zahărul este la fel de nociv ca tutunul. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că acest aliment acţionează asupra organismului ca un drog şi ia o decizie drastică. OMS a redus la jumătate cantitatea zilnică recomandată, informează România TV.

Pe lângă problemele cu dantura pe care ni le provoacă, zahărul este principalul vinovat pentru obezitate de la care pot porni şi alte afecţiuni grave.

În aceste condiţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii stabileşte ca limita maximă de zahăr pe zi să fie de 25 de grame, echivalentul a 6 linguriţe. O condiţie extrem de greu de respectat dacă ne gândim că un croisant cu care de multe ori ne începem dimineaţa, conţine 30 de grame de zahăr, o cutie de cola 35 de grame de zahăr, iar un baton de ciocolată 27 de grame.

Zahăr găsim chiar şi în muştar, conserve şi mezeluri, dar şi în floricelele pe care le luăm la cinema. O cutie mare conţine nu mai puţin de 140 de grame de zahăr, adică de aproape 6 ori cantitatea admisă într-o zi. Sunt însă şi foarte multe produse despre care habar nu avem cât zahăr conţin. De exemplu, prăjiturile din cofetării, pentru că nu sunt afişate cantităţile.

Statisticile spun că un european consumă în medie 50 de kilograme de zahăr pe an, adică de cinci ori doza zilnică recomandată, iar un american consumă 80 de kilograme de zahăr pe an, ceea ce înseamnă 60 de linguriţe pe zi.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.