Tsunami în Japonia

0

Autoritățile au raportat valuri tsunami după un cutremur de magnitudine 6,9 ce a lovit nord-estul Japoniei marți dimineață, informează agenția DPA.

Valuri tsunami de 10 centimetri au fost observate în regiunile de coastă ale prefecturii Iwate în jurul orei 08.50 (23.50 GMT luni), a declarat Agenția Meteorologică niponă.

Seismul s-a produs la 8.06 dimineață, cu epicentrul în largul prefecturii și la o adâncime de 10 kilometri, potrivit agenției. Cutremurul a determinat agenția să emită o alertă de tsunami, afirmând că un tsunami de până la 1 metru ar lovi regiunile de coastă ale prefecturii, notează DPA.

Autoritățile locale au dat de asemenea sfaturi pentru evacuare și ordine locuitorilor din aceste regiuni. Nu au fost anunțate victime sau pagube materiale.

În martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 și un tsunami au lovit nord-estul Japoniei, inclusiv prefectura Iwate, făcând aproximativ 18.500 de morți sau dispăruți. Dezastrul a fost triplu după ce complexul nuclear de la Fukushima a fost măturat de tsunami.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.