A început nebunia înscrierii copiilor în „clasa zero”!

0

Părinţii care vor să-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare, dar au „ochit” alte şcoli decât cele de circumscripţie, sunt dispuşi să scoată bani din buzunar pentru a ajunge acolo unde îşi doresc.

Părinţii ai căror copii vor merge pentru prima dată la şcoală, în septembrie 2015, au intrat deja în febra înscrierilor. Tot mai mulţi bucureşteni îşi fac viză de flotant, în ultimii ani, în alte cartiere decât cele în care locuiesc, pentru a-şi duce copilul la o şcoală mai bine cotată, informează Romaniatv.net.

Internetul abundă de anunţuri „cumpar viza flotant”. Oamenii sunt disperaţi să prindă un loc la şcoala dorită şi pentru asta sunt dispuşi să dea bani grei. Sumele acordate sunt cuprinse între 200 de lei şi 900 de lei, în funcţie de zonă.

„Cumpar viza de flotant necesara inscrierii copilului la Scoala nr. 17 Pia Bratianu. Strazile alocate scolii sunt: Bd. Ion Mihalache nr. 54-106 (doar numerele pare), str. Barbu Stefanescu Delavrancea, str. Clucerului, str. Docentilor, str. Petoffi Sandor, str. Ady Endre, str. Maior Gh. Sontu, str. Stolnicului, str. Serdarului, str. Postelnicului, str. Uruguay. URGENT. Preţ 200 de euro.”

Pe Internet sunt şi anunţuri publicate de bucureşteni care nu mai aşteaptă cererile pentru viza de flotant şi fac o ofertă. „Iau în spaţiu persoane care doresc buletin de Bucuresti pret 250 lei valabil 10 ani. Viza de flotant valabila 1 an pret 200 lei. Bucuresti Sector 3 (Cora Pantelimon ). Mai multe detalii la telefon”, scrie un bucureştean în anunţul postat pe un site de publicitate.

Acordarea vizei de resedinţă se face la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) al municipiului de care aparţine localitatea, în baza prezentării documentelor. Viza se acordă pentru cel mult un an, iar la expirare, trebuie să vă adresați din nou Evidenţei Populaţiei, cu o nouă cerere.

Acte necesare pentru acordarea vizei de flotant:

  • CEREREA TIP (de la ghişeu)
  • ACT DE IDENTITATE (original şi copie);
  • CERTIFICATUL DE NAŞTERE (original şi copie);
  • CERTIFICAT DE CĂSĂTORIE daca este cazul ( original şi copie);
  • CERTIFICATE DE NAŞTERE pentru minorii sub 14 ani care însoţesc pe titular la locul de reşedinţă (original şi copie),
  • ACTUL CU CARE SE FACE DOVADA DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA LOCUINŢEI UNDE SE SOLICITĂ REŞEDINŢA (original şi copie);
  • CONTRACT DE ÎNCHIRIERE, COMODAT, SCHIMB, DONAŢIE, ÎNTRE PROPRIETAR ŞI CHIRIAŞ;
  • TAXĂ TIMBRU FISCAL 5 lei, (se plateste la Primărie) sau timbru fiscal.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.