ARB nu susține conversia creditelor din valută în lei

Share:

Asociația Română a Băncilor/ ARB/ nu susține niciun proiect de conversie a creditelor din valută în lei, a declarat joi președintele ARB, Radu Grațian Ghețea, la o conferință la Institutul Bancar Român.

‘Încurajăm clienții să meargă la bănci și să încerce să găsească soluții individuale de la caz la caz’, a spus Ghețea. El a precizat că ARB nu se opune adoptării legii falimentului personal, dar se alătură celor care consideră că este necesar un studiu de impact înainte ca măsura să devină operațională, informează Mediafax.

ARB salută inițiativa MFP de a modifica și simplifica Codul Fiscal și susține noul proiect de modificare a ordonanței 46 cu privire la acordarea unor facilități fiscale pentru cei care nu mai pot plăti ratele la credite.

Discuția referitoare la conversia creditelor din valută în moneda națională a reapărut în luna ianuarie a acestui an după ce, în Elveția, Banca Națională (BNS) a renunțat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani. În context, francul elvețian s-a apreciat puternic, în data de 15 ianuarie, pe piețele internaționale, câștigând aproape 30% în raport cu moneda euro. La București, leul a pierdut aproape 16% față de franc, până la un minim istoric de 4,3287 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.