Expoziție „El primer Picasso. A Coruńa 2015”

O expoziție dedicată lui Pablo Picasso va fi vernisată joi în orașul La Coruna din provincia spaniolă Galicia, unde artistul și-a petrecut o parte din copilărie și adolescența și unde și-a expus prima dată lucrările, informează EGE.

Expoziția cu titlul ‘El primer Picasso. A Coruńa 2015’ va fi inaugurată de regii Spaniei la Muzeul de Belle Arte din La Coruńa. Publicul va putea admira 33 de uleiuri și 42 de crochiuri ale lui Picasso, dintre care unele au fost realizate chiar la La Coruńa, precum și lucrări ale altor artiști.

Picasso s-a născut la Málaga (sud) în 1881 iar la vârsta de 9 ani s-a mutat cu părinții în La Coruńa, unde a locuit timp de cinci înainte ca întreaga familie să se mute la Barcelona.La Coruńa este ‘locul unde a început totul’ pentru Picasso, a subliniat organizatoarea, Malén Gual, care a subliniat că acesta este un eveniment care vrea marcheze 120 de ani de la prima expoziție pe care a avut-o marele artist în acest oraș.

Pânzele ‘La muchacha de los pies descalzos’ și ‘El hombre de la gorra’ sunt câteva din operele care datează din acea perioadă și care vor fi expuse, împreună cu 126 de tablouri ale altor autori.

Picasso a împlinit zece ani când se afla în La Coruńa, locul unde a început să picteze „incipient, rudimentar și foarte infantil”, dar când a plecat din oraș a devenit „pictorul matur și format care și-a depășit maeștrii”, a subliniat organizatoarea expoziției.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.