Iohannis își dorește un Guvern PNL

Share:

Klaus Iohannis a declarat, joi, că îşi doreşte un Guvern PNL şi a arătat că „situația evoluează de așa natură că există o șansă rezonabilă ca printr-o moțiune de cenzură să se schimbe Guvernul”.

Iohannis a precizat că toate sondajele indică o schimbare la putere.”Nu cred că cineva are alte date. Acesta este trendul. A fost dat de votul din 16 noimebrie. Dacă s-ar putea face schimbarea (înainte de 2016, n.r.), mi-ar conveni și mâine să se facă. Numai că nu depinde de mine, ci de majoritatea din Parlament. Și dacă vorbim de aceste lucruri, trebuie să facem o diferență.Schimbarea puterii este un act eminamente politic, care se petrece în Parlament. Colaborarea între președinte și premier în această situație este un act administrativ. Sunt două lucruri diferite. Ca politician, îmi doresc un guvern pe care pot să îl numesc al meu, condus de PNL, dar pentru România nu ar fi bine să existe o ceartă permanentă la vârful statului și îmi asum, chiar dacă știu că mulți nu văd așa, îmi asum colaborarea instituțională până când se schimbă Guvernul”, a precizat șeful statului, informează Romaniatv.net.

Totodată, Klaus Iohannis a spus că nu s-a schimbat caracterul relaţiei cu premierul Victor Ponta. „Așa cum am promis, instituțional corect. Nici mai mult, nici mai puțin (…) Sunt probleme destul de multe unde este nevoie de acordul ambelor părți, așa e legislația în vigoare. Trebuie să fie de acord și Guvernul, și președinte. Unele lucruri trebuie discutate înainte. Asta e situația în care colaborăm. Nu există niciun fel de colaborare politică și nici nu cred că s-ar fi așteptat cineva, pentru că provenim din zone doctrinare destul de diferite, însă problemele pe care le rezolvăm și pe care le discutăm sunt foarte concrete, care țin de România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.