Explozie la Harkov. Trei morți și zece răniți!

Share:

O explozie a avut loc duminică, la Harkov, în timpul “Marşului demnităţii”, care comemorează un an de la protestele din Ucraina şi înlăturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici. Trei persoane au fost ucise în urma deflaraţiei şi cel puţin 10 au fost rănite, inclusiv un poliţist, împuşcat în picior. Explozia s-a produs în apropierea Palatului Sporturilor din Harkov. Un martor ocular a declarat că, cel mai probabil, este vorba despre detonarea unei grenade.

Harkov, oraş din estul Ucrainei se află sub controlul Kievului şi este situat la circa 200 km de zona de conflict între forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii proruşi, relatează AFP şi Unian, citând Parchetul regional.

“Potrivit datelor preliminare, trei persoane au murit şi peste zece au fost rănite”, a indicat Vita Dubovik, purtătoarea de cuvânt a procurorului general, potrivit Agerpres. Un corespondent AFP în teren a văzut două trupuri aşezate direct pe pământ, la aproximativ douăzeci de metri unul de altul, acoperite cu drapelul naţional ucrainean.“Explozia s-a produs chiar în momentul în care coloana a pornit de la Palatul Sporturilor spre Piaţa Independenţei. Bomba a fost plasată la numai 100 de metri de Palatul Sporturilo”, a afirmat un martor, potrivit căruia la marş participau în jur de 500 de persoane.

Poliţia a calificat deflagraţia drept un “atentat terorist”, a indicat Ministerul ucrainean de Interne, într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul său.

Explozia de la Harkov arată că rebelii pro-ruşi controlează de facto şi alte oraşe din Ucraina, chiar dacă nu sunt în republicile Doneţk şi Lugansk.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.