Antonescu îl desființează pe Ponta

Dacă Victor Ponta devenea președinte, mare parte din funcționarea regimului Traian Băsescu ar fi continuat, a afirmat duminică senatorul PNL Crin Antonescu.

El consideră o înțelegere electorală Ponta — Udrea — Băsescu ca fiind plauzibilă. „Condițiile existau. Nu pot spune eu, aici, că au existat sau nu. Eu am spus la un moment dat un lucru de care sunt convins, și anume că, în ciuda bătăliei politice și adversității probabil sincere dintre Traian Băsescu și Victor Ponta — au câteva motive extrem de puternice pentru a se urî unul pe altul — dar, dacă domnul Ponta devenea președinte, mare parte din funcționarea regimului Traian Băsescu ar fi continuat. Marea speranță pe care mi-a dat-o faptul că domnul Ponta n-a devenit președinte este că asta nu se va întâmpla și este o speranță pe care o urmăresc. (…) Cred că, în ciuda asigurărilor date de domnul Ponta, era mult mai probabil ca domnul Maior să devină prim-ministru decât domnul Tăriceanu”, a declarat Crin Antonescu la postul B1 TV, potrivit Agerpres.

Fostul președinte PNL consideră ca fiind plauzibile și afirmațiile Elenei Udrea conform cărora problema numirii procurorilor ar fi fost rezolvată în casa premierului Victor Ponta. „Nu am de unde să știu. Din păcate, îmi pare plauzibil. Nu pot să spun că este adevărat, domnul Ponta nu mi-a pomenit, evident, de o asemenea discuție, cu d-na Udrea nu am discutat niciodată. Noi am avut discuții despre acest subiect și discuțiile acestea au fost aproape publice. Știți foarte bine că și aceasta a fost o neînțelegere între noi. Dar că ar fi discutat, că ar fi negociat d-na Udrea chestiunea asta, în locul indicat, loc pe care îl cunosc, dar în care nu am fost vreodată în același timp cu d-na Udrea și dl. Ponta, asta nu am de unde să știu. Din păcate însă trebuie să spun că mi se pare plauzibil, ceea ce nu înseamnă vreun proces de intenție”, a detaliat Antonescu.

Întrebat dacă a simțit vreo acțiune care să-i împiedice candidatura la prezidențiale, în condițiile în care fostul președinte Traian Băsescu a promis în 2012 că „nu va fi niciodată președinte”, Crin Antonescu a negat. „Eu nu am simțit alte acțiuni decât cele politice ale d-lui Băsescu. Nu am luat în serios nici atunci, nu am luat în serios nici acum vorbele dlui Băsescu pentru că dl. Băsescu a promit multe multora. În afară de ce le-a promis românilor și nu s-a ținut de cuvânt, a promis că niciodată dl. Ponta nu va fi prim-ministru. Eu nu am cunoștință și nu mi se pare corect să spun de niciun fel de acțiune ocultă, ascunsă, nedemocratică, ilegală împotriva mea din partea cuiva, din partea vreunui serviciu, din partea cuiva din sistemul judiciar, din partea lui Băsescu personal. Era vorba de un război politic care, din punctul meu de vedere, s-a purtat cu arme politice, însemnând și articolele mincinoase publicate în presa străină cu ocazia referendumului, prin agenții de influență. Dar nu mai mult de atât”, a precizat senatorul liberal.

El a reafirmat că s-a opus vehement protocolului de coabitare semnat de USL cu Traian Băsescu. „Sigur că eu am fost acolo, am susținut și acolo în toate chipurile posibile că nu e cazul să semneze. Dl. Băsescu a insistat până la plecare, într-un mod pe care vi-l puteți imagina ca tenacitate, și eu să semnez cumva. Nu am semnat. (…) Au avut la un moment dat niște discuții în legătură cu niște pasaje din text. Eu n-am mai fost la partea asta a discuției, pentru că era superfluă. În camera aia erau dl. președinte Băsescu, dl. prim-ministru Ponta, dl. Dragnea și cu mine. Am considerat inacceptabilă și absolut inutilă semnarea unui asemenea document”, a menționat Antonescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.