MAE, despre livrările de arme către Ucraina

Share:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, legat de tema livrării de arme către Ucraina, că România este într-un proces de reflecție cu privire la care este cea mai bună opțiune pe acest subiect, dar a adăugat că Bucureștiul nu deține armele sofisticate de care are nevoie Kievul.

„În România suntem într-un proces de reflecție cu privire la care e cea mai bună opțiune. Pe de altă parte, constat că România nu deține acele echipamente de care are nevoie Ucraina. Mă refer la armamente sofisticate, despre care se vorbește că ar fi nevoie. Dar e prea devreme pentru asta ca să ne pronunțăm, e o situație ipotetică”, a spus Aurescu, la RFI.

El a precizat, însă, referitor la acest subiect că trebuie avute în vedere statele care au capacitatea să ofere Ucrainei armele de care are nevoie.”În ceea ce privește livrarea de arme, trebuie să ne gândim și la statele care au capacitatea să facă un astfel de gest. Sunt opinii care susțin că alimentarea conflictului cu noi livrări de arme, indiferent de parte, nu face decât să amplifice conflictul. Alții spun că e nevoie de a asigura părții ucrainene posibilitatea de a se apăra”, a adăugat șeful diplomației române.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.