Burleanu, îngrijorat de situația financiară a cluburilor

Share:

Președintele Federației Române de fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marți, că situația financiară în care se află cluburile din țara noastră este una îngrijorătoare, iar o soluție pe termen scurt ar fi schimbarea manualului de licențiere.

”Este o situație care îngrijorează și care nu ajută dezvoltarea fotbalului românesc. Trebuie să adoptăm soluții pe termen scurt, mediu și lung. Pe termen scurt soluția este în modificarea manualului de licențiere, nu se mai retrogradează și introducem conceptul de fair-play financiar. Astfel, toate cluburile care vor intra în insolvență vor fi depunctate. Au existat voci care au solicitat retrogradarea. Dar să ne gândim, ce se întâmpla dacă puneam retrogradarea în manualul de licențiere? Câte echipe mai erau în prima ligă? Tot ce ne dorim este ca angajații să primească banii la timp”, a declarat Burleanu, la Casa Olimpică, după semnarea protocolului legat de Olimpiada Gimnaziilor, informează Agerpres.

Nu mai puțin de șase formații din Liga 1 sunt în insolvență, Petrolul Ploiești, Dinamo București, Universitatea Cluj, Rapid București, Oțelul Galați și CFR Cluj.

Burleanu a precizat că Steaua nu riscă să aibă probleme în cupele europene, din cauza litigiului legat de emblemă: ”Dreptul de participare nu se amestecă cu palmaresul sau cu sigla. După cum avem motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, cele două lucruri sunt pe alocuri legate, marca de palmares. Dar acest fapt, repet nu afectează dreptul de participare nici la nivel național, nici la nivel continental”.

Pentru Răzvan Burleanu, victoria Rapidului în fața Stelei a fost ”o surpriză plăcută”, președintele FRF dorind ca formația giuleșteană să continue pe acest drum: ”A fost o surpriză plăcută. Pe de altă parte, vreau ca Rapidul să aibă capacitatea de a continua pe acest drum, să nu fie doar aceste trei puncte câștigate în fața unei mari rivale”.

Răzvan Burleanu a fost întrebat dacă o va invita pe jucătoarea de tenis Simona Halep la un meci de fotbal. ”În mod cert, la meciul cu Feroe desfășurat la Ploiești. Este o invitație adresată tuturor performerilor la meciurile echipei naționale. Dorim să dezvoltăm conceptul echipei naționale de fotbal. Dar și foștii internaționali beneficiază de o situație de normalitate, sunt invitați la meciurile echipei naționale”.

Partida dintre selecționatele României și Insulelor Feroe, din preliminariile EURO 2016, va avea loc pe 29 martie, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.