Atelier de mărțișoare, la Casa Memorială Tudor Arghezi

0

Casa Memorială Tudor Arghezi găzduiește în luna martie două ateliere pentru copii în cadrul cărora participanții vor împleti mărțișoare și vor afla povești de primăvară, informează un comunicat al Muzeului Național al Literaturii Române remis miercuri Agerpres.

Atelierul „Să înflorim cireșii!”, destinat copiilor cu vârste între 4 și 8 ani, va avea loc în datele de 1, 7, 14 și 28 martie, de la ora 10,30, și va fi susținut de muzeograful Dorothea Nicolescu.

„Este un program simplu și relaxant: vorbim despre cum intră primăvară în noi, în oameni, plante, gâze și animale, despre sărbătoarea de 1 Martie, cum și când au apărut mărțișoarele, împletim și noi cuvinte după modelul șnurului alb-roșu, facem strigături tradiționale de primăvară și batem pământul cu putere ca să intre frigul și să iasă căldura. Apoi ascultăm poezii-mărțișoare de Tudor Arghezi, ne imaginăm Lăcuste, păienjeni, brotăcei-copiii nu trebuie să se sperie de ei, Arghezi i-a încremenit în stihuri blajine, ca să te găsească pe tine. Urmează apoi să vedem biroul unde Tudor Arghezi se transformă, mai ales noaptea, într-un adevărat bijutier al cuvintelor, iar în finalul programului, ne ținem de cuvânt și înflorim rămurele de cireși cu hârtie de mătase, hârtie creponată, lipici și pasiune”, se arată în documentul citat.

Cel de-al doilea atelier, „Jucăria de vorbe”, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 9-14 ani, se va desfășura pe 8 și 22 martie, de la ora 10,30, și va fi susținut de muzeograful Oana Oros.”Copiilor de 9-14 ani continuăm să le prezentăm și să le demonstrăm că, prin exercițiu și lăsând imaginația liberă, jucăria se pune în mișcare și se transformă în creații uluitoare”, se mai arată în comunicat.

Durata unui program este de aproximativ 90 de minute iar prețul unui bilet de participare este de 5 lei de persoană (adult sau copil). Înscrieri se pot face la adresa ateliere.literare@gmail.com sau la numărul de telefon 0724.883.343.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.