Nicușor Constantinescu, plasat în arest la domiciliu

0

Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa care a fost arestat preventiv, a fost plasat în arest la domiciliu într-un nou dosar de curupţie instrumentat de DNA.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au fost cei care a luat această decizie definitivă, înlocuind măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Nicuşor Constantinescu, informează Romaniatv.net.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a fost arestat preventiv în noul dosar DNA privind mai multe contracte ilegale care ar fi fost incheiate de Consiliul Judeţean cu diverse firme. “Am invocat toate argumentele pe care le-am folosit în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa. Am invocat o parte din argumente şi din probe suplimentare faţă de acel moment, întrucât am avut şi noi posibilitatea să pregătim apărarea”, a declarat avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu.

Între timp, Tribunalul Constanţa a rămas în pronunţare privind o nouă cerere DNA de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar Zonal, unde este judecat sub control judiciar, având mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a nu lua legătura cu angajaţii şi consilierii judeţeni care au legătură cu acest caz.

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa, printr-un ordin emis de către prefectul judeţului, Ion Constantin. În cazul în care instanţa va decide să îl lase în libertate, Nicuşor Constantinecu ar putea reveni în funcţie, prefectul fiind nevoit să revoce ordinul de suspendare.

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de DNA pentru mai multe infracţiuni, între care abuz în serviciu, conflict de interese şi coruperea alegătorilor, iar ulterior, în 20 februarie, a fost arestat preventiv de Tribunalul Constanţa, fiind acuzat de plăţi ilegale, din fonduri publice, către asociaţii, fundaţii şi cluburi sportive.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.