Provident Financial România anunță rezultatele financiare pentru 2014

0

Filialele  din  România  și  Bulgaria  ale  grupului  britanic  International Personal Finance (IPF), care operează sub brandul Provident,  au depășit pragul de 320.000 de clienți activi  în  2014,  în  creștere  cu  5%  comparativ  cu  nivelul  raportat  în  decembrie  2013.  IPF  a  lansat operațiunile pe piața din Bulgaria la finalul anului 2013 folosind infrastructura și resursele de management din România și, de atunci, rezultatele celor două țări sunt raportate cumulat.

Valoarea totală a împrumuturilor emise în 2014 în ambele țări a crescut cu 8% până la 132,7 milioane de euro (107 milioane de lire sterline), în timp ce veniturile au atins 93,4 milioane de euro (75,3 milioane de lire sterline), cu 19,3% mai mult comparativ cu 2013.  Profitul operaţional brut consolidat al Provident în România și Bulgaria,  conform standardelor  internaţionale de raportare financiară IFRS,  a fost  de 6,1 milioane de euro  (4,9  milioane de lire sterline).  Până în  prezent,  compania  a  investit  peste  257  de milioane de euro în România și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 45 de milioanede euro.

“2014  a  fost  fără  îndoială  anul  inovării  pentru  Provident  Financial  România.  Am  continuat  să  ne diversificăm oferta de produse pentru a răspunde așteptărilor clienților noștri, păstrând în același timp elementul personal și flexibil care ne deosebește de orice alt creditor. În același timp, 2014 a însemnat o abordare diferită în strategia noastră de comunicare, prin lansarea campaniei Providentiștii, și o extinderea  strategiei  noastre  de  investiție  în  comunitate,  prin  introducerea  Burselor  stART,  programul  de responsabilitate socială adresat copiilor talentați”, a declarat Graham O’Mahoney, directorul financiar al Provident Financial România.

Provident a introdus în 2014 în portofoliul său de produse împrumuturi cu costuri reduse pentru clienții existenți  și  mai  multă  flexibilitate în  ce privește  sumele și  perioadele  disponibile.  Compania le oferă clienților bun platnici care doresc un nou împrumut și care au apelat de cel puțin două ori la produsele sale în trecut reduceri graduale de până la 30% din costul total al creditului, în funcție de istoricul și de comportamentul lor de plată. Totodată, Provident le oferă clienților posibilitatea să împrumute sume mai mari,  pe  perioade  mai  lungi,  de  până  la  78  de  săptămâni,  păstrând  nemodificată  valoarea  ratelor săptămânale.

La sfârșitul anului trecut, Provident a anunțat că a început testele tehnice  în vederea colaborării cu Biroul de Credit  și că va realiza primele interogări la începutul  acestui  an. Astfel,  compania se așteaptă să răspundă mai bine nevoilor clienților care au deja o experiență cu alți creditori și să evite situațiile desupra-îndatorare care ar putea afecta istoricul de plată al clienților, completând principiile responsabile pe baza cărora ia deciziile de creditare.

Provident  este  prima instituţie  financiară  din  România  care  oferă  serviciul  opțional  de  gestionare  la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor.

Grupul IPF a anunţat pentru 2014 o creștere cu 2,4% a numărului de clienți, depășind 2,6 milioane în cele 8 țări unde este prezent. La începutul acestui an, ca parte a strategiei sale de diversificare a produselor de creditare și a canalelor de distribuție, IPF a achiziționat compania de credite online MCB, care are peste 120.000 de clienți  în  Letonia,  Lituania,  Estonia  și  Australia.  Totodată,  în  2014 IPF a lansat  în Polonia hapiloans, o companie de credite online care va fi integrată în MCB.

Valoarea împrumuturilor emise la nivel de grup a depășit anul trecut pragul de 1 miliard de lire sterline (peste 1,2 miliarde de euro), în creștere cu 5% față de anul precedent, în timp ce veniturile IPF au fost de peste 783 de milioane de lire sterline (circa 971,2 milioane de euro), cu 12,7% mai mult decât în 2013. În ultimul an, IPF a investit 6,9 milioane de euro (5,6 milioane de lire sterline) în extinderea operațiunilor din Bulgaria, unde are în prezent 9 puncte de lucru în cele mai importante orașe din țară și aproximativ12.000 de clienți. Pentru 2015, investițiile planificate pentru Bulgaria se ridică la 4,5 milioane de euro (3,5milioane de lire sterline).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.