Francul elvețian scade puternic pe piața interbancară

Share:

Ziua bună de plătit datoriile se cunoaşte de dimineaţă. Francul scade puternic, pe piaţa interbancară.

Francul îşi continuă deprecierea, în această dimineaţă (26 februarie) şi scade până la 4,09 lei, faţă de cursul BNR anunţat ieri, de 4,10 lei. De altfel, ieri francul a atins o noua valoare minimă de la începutul „crizei”, informează Romaniatv.net.

Criza francului elveţian a început pe 15 ianuarie când moneda a crescut de la 3,74, la 4,58 lei, pe 23 ianuarie. Veşti bune şi pentru cei care au de făcut plăţi în moneda europeană. Euro rămâne aproape de valoare anunţată de banca centrală ieri, la 4,42 lei, când a atins minimul ultimelor trei săptămâni.

Dolarul staţionează şi el la 3,89 lei, aproape de cursul oficial anunţat ieri de banca centrală. O nouă metodă inedită de protest în cazul clienţilor care au rate în franci elveţieni. Un bărbat din Focşani a vrut să-şi plătească rata cu franci şi a cerut rest în aceeaşi monedă. Culmea, funcţionarii nu au avut însă cum să îi dea rest pentru că francii elveţieni nu sunt monedă curentă la casele de schimb valutar. Omul nu a mai plătit rata şi a făcut o sesizare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.