Bica, Cocoș și fiul acestuia rămân în arest

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul său, Alin Cocoş, fosta şefă DIICOT, Alina Bica şi Ionuţ Mihăilescu rămân în arest preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, informează Romania TV.

Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată în cel de-al doilea dosar al fostei şefe a DIICOT Alina Bica.

În faţa judecătorului, Dorin Cocoş a recunoscut că i-a oferit, prin intermediari, un teren în Snagov Alinei Bica pentru ca aceasta să faciliteze acordarea de despăgubiri de la ANRP. De transferul efectiv al terenului, s-a ocupat fiul lui Dorin Cocoş, Alin.

Fosta şefă DIICOT Alina Bica este judecată în al doilea dosar pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentrucomplicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Videanu fiind sub control judiciar.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată, joi, în arest preventiv, pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte) şi favorizarea făptuitorului.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.