Filmul cu cele mai mari pierderi financiare

Pelicula SF intitulată ”John Carter”, produsă de Walt Disney Pictures și regizată de Andrew Stanton, este cea mai falimentară creație de la Hollywood. Mai exact, realizarea filmului a costat aproximativ 250 de milioane de dolari, la care s-au adăugat încă 100 de milioane pentru promovare. În schimb, începând cu 9 martie 2012, ziua lansării filmului pe marile ecrane din întreaga lume, încasările nu au depășit suma de 184 milioane de dolari, potrivit Agerpres.

De altfel, studioul a recunoscut că este în pierdere cu nu mai puțin de 200 de milioane de dolari din cauza peliculei John Carter, ceea ce propulsează amintita creație cinematografică pe primul loc în topul… celor mai falimentare filme.

Scenariul filmului John Carter este bazat pe romanul ”A Princess of Mars”, prima carte a seriei ”Barsoom” scrisă de Edgar Rice Burroughs. Pelicula descrie și înfățișează o serie de aventuri interplanetare ale lui John Carter, protagonistul principal al seriei amintite.

Filmul, din 2012, a însemnat debutul regizorului Andrew Stanton în ceea ce înseamnă film artistic, anterior acesta ocupându-se doar de filmele de animație ”Finding Nemo (2003) și ”WALL-E” (2008).

Alte pelicule de la Hollywood, care nu au avut succesul scontat și care le-au adus pierderi financiare serioase producătorilor, au fost ”47 Ronin”, film din 2013 care i-a sărăcit pe producătorii săi cu 150 de milioane de dolari, și animația 3D din anul 2011 numită ”Mars Needs Moms”, cu pierderi de 130 de milioane de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.