Kelemen Hunor, despre înființarea partidelor cu trei membri

Share:

Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că decizia Comisiei de cod electoral privind posibilitatea înființării unui partid doar cu trei membri nu reprezintă un pericol pentru Uniune, în schimb ar putea avea efect negativ asupra societății românești, informează Agerpres.

„România tot timpul este, din acest punct de vedere, în extreme. Se așază în extreme. 25.000 de semnături din 18 județe necesare pentru înființarea unui partid era o extremă. Cealaltă extremă într-o țară fără o tradiție politică democratică, cum este în Marea Britanie spre exemplu, este să înființezi fără nicio altă condiție un partid cu trei membri. Deci, am impresia că noi nu reușim să găsim calea de mijloc. (…) Pentru UDMR nu este un pericol, în schimb pentru societatea românească da. Nici votul uninominal nu era un pericol pentru UDMR și noi am spus acest lucru, dar și atunci populismul și demagogia au învins. Și acum spunem că dacă populismul și demagogia vor învinge va fi rău pentru societatea românească, nu pentru UDMR”, a declarat Kelemen Hunor.

Comisia pentru cod electoral a eliminat marți criteriul teritorial existent în prezent în Legea partidelor politice, optând pentru posibilitatea ca un partid să poată fi înființat doar de trei persoane.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.