Cum își umilea Udrea subalternii din minister

0

Angajaţii din Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului erau obligați de Elena Udrea să participe la ședințe lungi în noapte pentru a găsi modalități de încheiere a contractelor pentru Gala Bute. Potrivit procurorilor DNA, unii dintre ei chiar au plâns la aceste întâlniri.

Procurorii au scos la iveală detalii despre modul în care Elena Udrea își trata subalternii pentru a face rost de bani ca să finanțeze Gala Bute, informează Romaniatv.net.

Funcționarii ministerului erau supuşi la presiuni din partea Elenei Udrea să participe la şedinţe lungi în noapte pentru a încheia contractul pentru ”Gala Bute”, deși aceștia i-au spus că există prevederi legale care împiedică semnarea acestui contract. Mai mult, unii dintre ei chiar au plâns la aceste întâlniri.

„Elena Udrea a determinat ceilalţi funcţionari să încheie contractul într-o asemenea modalitate, fiind declaraţiile martorului Mărăşoiu şi ale martorului Lungu Ştefan care vorbesc despre şedinţele lungi până în noapte, în care inculpata le impunea funcţionarilor să identifice şi să încheie contracte, deşi aceştia îi aduceau la cunoştinţă prevederile care împiedică acest lucru. Arată că unele persoane plângeau la aceste şedinţe, fiind declaraţia martorului Mărăşoiu în acest sens, care şi-a dat demisia din cauza presiunilor care s-au făcut asupra sa”, se arată în motivare.

Procurorul a mai precizat că sistemul era centralizat, toate deciziile erau luate de către Elena Udrea, chiar dacă ea își delegase dreptul de semnătură, figurând doar pe foarte puține acte. Toate contractele încheiate în minister duceau la plata unui comision, iar beneficiarul era Elena Udrea sau persoanele din jurul său care au intermediat mita ori finanțarea cheltuielilor PDL-ului în timpul campaniei electorale, menționează Agerpres.

Detaliile sunt din motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 25 februarie, prin care Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul „Gala Bute”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.