Parlamentul de la București, criticat dur de Merkel

0

Paul Porr, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a declarat că Angela Merkel a lăudat justiția din România, dar a criticat Parlamentul pentru că „ridică selectiv imunitatea la unul sau la altul”. Paul Porr a fost şi el prezent la vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Berlin.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis a discutat cu președintele Germaniei sau cu cancelarul Angela Merkel, la Berlin, despre corupție și ceea ce se întâmplă în România, Paul Porr a răspuns: „Tangențial. Cu președintele, nu, cu doamna Merkel. Iar ea a avut cuvinte de laudă că justiția românească lucrează, are de lucru, deci o remarcă așa mai. Nu a fost temă de discuție”, scrie Agerpres.

Președintele FDGR spune că Angela Merkel a criticat Parlamentul din România, după ce, în cazul lui Varujan Vosganian, nu s-a votat ridicarea imunității acestuia.”A fost un pic criticat Parlamentul, fără să se dea nume, că încă selectiv se ridică imunitatea la unul sau la altul. „, a spus Porr, referindu-se la cancelarul german.

„Președintele nostru a tăcut în stilul lui caracteristic, la remarcile astea”, a precizat liderul FDGR.

În opinia lui Paul Porr, anchetele DNA și arestările din ultima vreme nu vor dăuna intrării țării noastre în spațiul Schengen.

Președintele FDGR, Paul Porr, a fost prezent la toate discuțiile avute săptămâna aceasta de președintele Klaus Iohannis la Berlin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.