SUA își vor redeschide ambasada din Cuba

Share:

Statele Unite și-ar putea redeschide ambasada din Cuba până la jumătatea lunii aprilie, a anunțat vineri secretarul adjunct pentru America Latină Roberta Jacobson după discuțiile purtate la Washington cu Havana asupra restabilirii relațiilor diplomatice, informează AFP.

„Cred că o putem face la timp pentru Summitul Americilor” din Panama pe 10 și 11 aprilie, a declarat dna Jacobson, întrebată de presă cu privire la un posibil acord între Washington și Havana ce i-ar redeschide de asemenea Cubei ambasada în Statele Unite.

Cuba a anunțat vineri „progrese” în negocierile istorice cu Statele Unite pentru restabilirea relațiilor diplomatice și redeschiderea ambasadelor în cele două țări, chiar dacă există dispute după o jumătate de secol de conflict.”Am avut o întâlnire bună. Am făcut progrese în negocierile noastre”, a declarat reporterilor la Departamentul de Stat directoarea pentru Statele Unite în Ministerul cubanez al Afacerilor Externe, Josefina Vidal, după un al doilea ciclu de discuții oficiale între cele două guverne de la anunțul unui dezgheț în decembrie. Dna V

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.