Merkel crede că România și Bulgaria au intrat prea devreme în UE

0

Cancelarul german, Angela Merkel, este de părere că România şi Bulgaria au intrat prea devreme în Uniunea Europeană.  Dezvăluirea a fost făcută de preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, care l-a însoţit pe şeful statului în recenta deplasare la Berlin. 

Liderul FDGR, Paul Por, a declarat că una dintre principalele teme de discuţie de la Berlin a fost aderarea României la spaţiul Schengen, iar în acest sens Angela Merkel ar fi transmis că „România şi Bulgaria au intrat un pic precoce în UE”.”Doamna Merkel spune următorul lucru: România şi Bulgaria au intrat un pic precoce în comunitatea europeană. Adică nu aveau îndeplinite toate, dar, hai să îi luăm, cu condiţia ca în următorul timp, cât mai scurt posibil, să rezolve şi problemele care nu sunt încă rezolvate, printre care şi combaterea corupţiei”, a declarat Paul Porr.

„După ce am intrat în 2007 în comunitatea europeană am lăsat-o mai moale cu lucrurile care trebuiau făcute şi de aceea şi rapoartele MCV erau mai mult negative. Era singurul mijloc de a ne determina să facem lecţiile pe care trebuia să le facem de câţiva ani”,  a mai spus Paul Porr.

Totodată, preşedintele FDGR a adăugat că preşedintele Iohannis „a fost foarte tranşant în ceea ce priveşte pretenţia noastră de a intra în spaţiul Schengen”, iar Angela Merkel susţine acest demers.

“Preşedintele Iohannis a fost foarte tranşant în ceea ce priveşte pretenţia noastră de a intra în spaţiul Schengen şi avem angajamentul doamnei Merkel că va fi un avocat al României în acest sens, pentru că nu ea hotărăşte, nu e o treabă a Guvernului din Germania, ci e o treabă a Comunităţii Europene. (…) Oricum, cu această şansă de a avea un avocat ca şi doamna cancelar Merkel este pentru noi un motiv de optimism ca până la sfârşitul anului, măcar parţial, să intrăm în spaţiul Schengen, în ceea ce priveşte graniţele aeriene şi fluviale, respectiv porturile. (…) Deci este un semn bun, care poate da naştere la optimism”, a precizat Paul Porr.

Liderul FDGR a mai spus că este posibil ca preşedintele Germaniei şi alte oficialităţi să facă o vizită în România în primăvara anului 2016.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.