România plătește, în martie, 3,2 milioane euro către BM

Share:

România plătește, în martie, 3,2 milioane euro către Banca Mondială (BM) din împrumutul stand-by contractat în 2009, suma reprezentând dobânzi și comisioane, potrivit datelor furnizate Agerpres de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

De la începutul anului, țara noastră a rambursat peste 1,729 miliarde euro către Fondul Monetar Internațional /FMI/, Uniunea Europeană /UE/ și Banca Mondială.

Cea mai mare parte a sumei, respectiv peste 1,546 miliarde euro, a fost plătită pe data de 1 ianuarie către UE, din care 1,5 miliarde euro reprezentau rambursări rate de capital, iar 46,2 milioane lei dobânzi și comisioane.

În data de 1 februarie, statul român a plătit 18,3 milioane lei către Banca Mondială (dobânzi și comisioane), iar pe data de 5 ale aceleiași luni suma de 3 milioane de euro către FMI (dobânzi și comisioane). De asemenea, pe 23 februarie România a plătit 162 milioane de euro (rambursări rate de capital) către FMI, fiind ultima tranșă către instituție din acest an.

Totalul sumei pe care România trebuie să o ramburseze către cele trei instituții financiare se ridică la circa 1,860 miliarde euro, în 2015.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.