SUA amenință Rusia cu noi sancțiuni

SUA au avertizat Rusia că noi sancțiuni economice vor fi luate împotriva ei în cazul nerespectării acordurilor de la Minsk privind reglementarea situației din estul separatist al Ucrainei, a declarat luni secretarul de stat american John Kerry după o întrevedere avută la Geneva cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

”Am reiterat faptul că este urgent ca liderii ruși și separatiștii să susțină pe deplin respectarea acordurilor de la Minsk și punerea lor în aplicare, inclusiv la Debalțevo și în zona portului Mariupol, dar și în alte puncte strategice. Am subliniat că, în caz contrar, vor exista consecințe ce vor afecta economia rusă, care și așa se confruntă cu probleme”, a afirmat John Kerry în cadrul unei conferințe de presă, potrivit RIA Novosti, informează Agerpres.

SUA și UE au instituit o serie de sancțiuni, inclusiv economice și financiare, împotriva Moscovei, acuzată de susținerea separatiștilor din estul Ucrainei.

Întâlnirea de la Geneva dintre John Kerry și Serghei Lavrov a avut loc într-un context foarte tensionat în relațiile dintre Washington și Moscova, secretarul de stat american acuzând săptămâna trecută Rusia că ‘minte’ atunci când susține că nu există trupe și echipamente rusești în estul Ucrainei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.