Iohannis, mesaj pe Facebook după ședința CSAT

0

Klaus Iohannis a condus, marţi, prima şedinţă CSAT de la preluarea mandatului de preşedinte. Situaţia din Ucraina a fost una dintre temele discutate, iar preşedintele a făcut referire la acest subiect într-o postare pe Facebook. 

Marți a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către preşedintele Klaus Iohannis.”După mai bine de o jumătate de secol de pace, în apropierea granițelor noastre sunt uciși oameni. Alții își părăsesc satele în căutarea unui refugiu. România se află la aproximativ 300 de km de Crimeea, locul unde a început anul trecut modificarea granițelor stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial. Avem tot interesul ca orice conflict din această parte a Europei să se rezolve pe cale pașnică. Cu ocazia reunirii Consiliului Suprem de Apărare a Țării am evaluat conflictul din Ucraina, efectele lui în regiune și am reconfirmat angajamentele asumate de România în cadrul parteneriatelor noastre strategice.”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

CSAT a dezbătut marţi starea de securitate din Ucraina şi implicaţiile pentru România.

„Membrii Consiliului au apreciat că sprijinul consecvent al României pentru Ucraina, de la declanşarea crizei, a marcat o deschidere fără precedent a autorităţilor de la Kiev față de cooperarea bilaterală cu România”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.