Livrările de gaze prin conducta Iași-Ungheni încep miercuri!

Share:

Livrările de gaze din România pentru Republica Moldova prin conducta Iași – Ungheni vor începe miercuri, a anunțat marți premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

”Gazoductul Iași — Ungheni își va începe activitatea cu ziua de miercuri; desfășurăm deja discuții la capitolul gazoductului Ungheni — Chișinău, ceea ce ne va da posibilitatea să acoperim întreaga țară cu gazul din România și să creăm o concurență loială pe piața energetică din Republica Moldova”, a declarat Chiril Gaburici în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit Unimedia.

Gazoductul Iași-Ungheni a fost inaugurat la 27 august 2014, de Ziua Independenței, la un an de la lansarea construcției acestuia, amintește Radio Chișinău. Contractul de livrare a gazului din România, prin gazoductul Iași-Ungheni, a fost semnat la 22 decembrie 2014 de către autoritățile de la Chișinău și cele de la București.

De la începutul anului, Republica Moldova cumpără gaze naturale din Federația Rusă la prețul de 332 de dolari/1.000 mc. La momentul semnării contractului, prețul gazului românesc era mai ieftin decât cel importat din Rusia cu cel puțin 50 de dolari/1.000 mc. Prevăzută să reducă dependența Republicii Moldova de gazele rusești, conducta urmează a fi extinsă până la Chișinău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.