Zgonea, marele favorit la șefia Consiliului Național al PSD

0

Social-democraţii se vor reuni, în perioada 20-21 martie, în şedinţa Consiliului Naţional când vor alege un nou şef al acestui for, în locul lui Adrian Năstase. Victor Ponta a anunţat că, la reuniune CN, va prezenta un raport de activitate al său şi al conducerii formaţiunii.

Ponta a declarat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia CN va expira la adta de 15 martie, urmând ca acestea să fie validate pe 16 martie, într-o nouă şedinţă a BPN.

Ponta a mai spus că printre condiţiile pentru depunerea candidaturilor se numără susţinerea a cinci organizaţii, dar şi necesitatea de a avea o vechime de trei ani în partid.”În ceea ce priveşte activitatea politică, am confirmat programul Consiliului Naţional din 20-21 martie, principalele teme fiind noul program politic al PSD cu care mergem în 2016 în alegeri, raportul de activitate al meu, al conducerii PSD, modificările la statut, alegerea noului preşedinte”(al CN, n.r.)”, a anunţat Ponta.

Pe lista posibililor candidaţi la şefia CN se află Rovana Plumb, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi vicepreşedinţii Constantin Niţă şi Marian Oprişan.

Pe de altă parte, Victor Ponta a anunţat că va propune Consiliului Naţional o modificare a Statutului formaţiunii care va avea în vedere răspunderea politică a membrilor partidului care se află în diverse faze ale unei cercetări penale legate de fapte de corupţie.”Va exista o propunere pe care eu o voi susţine şi care se referă la răspunderea politică, anume ce funcţie trebuie să renunţ în Guvern, în Parlament, în partid, în funcţie de momentul unei cercetări penale”, a spus Ponta.

El a precizat că nu e vorba de sancţionarea membrilor de partid, ci de adoptarea unor măsuri statutare referitoare la orice membru de partid vizat de o cercetare legată de corupţie şi care nu mai poate ocupa pe acea perioadă anumite funcţii.”La Consiliul Naţional vin cu forma pe care o propun. Consiliul Naţional aprobă provizoriu, apoi va adopta Congresul”, a spus Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.