„Perle” la simularea examenului de bacalaureat

0

Peste 360.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut, luni, simularea pentru examenul de bacalaureat, la proba de Limba şi literatura română. Ca în fiecare an, unele lucrări au stârnit admiraţia profesorilor evaluatori, iar altele, râsul.

Elevii din clasele a XII, de la profilul Real, au avut de realizat un eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic, aparţinând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia. Câţiva au avut lipsa de inspiraţie de a alege poezia „Plumb”, de George Bacovia, deşi lucrările lor demonstrează că nu stăpâneau materia, scrie adevarul.ro.

„Plumb: titlul e alcătuit dintr-un substantiv propriu ce cade”, este explicaţia de neînţeles a unui elev de clasa a XII-a.”Asocierea iubire-plumb evidenţiază că iubita este moartă”, crede un alt elev din Bucureşti.

La subiectul al doilea, elevii au avut de redactat un text argumentativ pe tema importanţei comunicării dintre părinţi şi copii. Un adolescent care va susţine în vară examenul de maturitate a tranşat problema într-o manieră inedită: „În concluzie, comunicarea nu trebuie să lipsească între părinţi şi copii, fiind o factură ce trebuie îndeplinită aşa cum trebuie şi bineînţeles, să fie o comunicare pozitivă şi de bun augur”, a scris acesta.

Un alt elev a pus semnul egalităţii între sensurile cuvintelor „mâhnire” şi „abureală”, la un subiect la care trebuia să numească sinonimele unor cuvinte date.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.