37.000 de euro, salariul unui director din BCR

0

Sergiu Manea, 42 de ani, vicepreşedintele executiv al BCR, cea mai mare bancă locală, a avut anul trecut venituri nete de 1,97 milioane de lei din mandatul de la BCR, ceea ce înseamnă o medie lunară de 164.000 de lei (echivalentul a 37.000 de euro).

Venitul anual încasat de Manea la BCR apare în declaraţia sa de avere pe care a publicat-o, conform legii, ca urmare a faptului că a fost timp de câteva luni membru în consiliul de administraţie al companiei de stat Romgaz. Documentul a fost completat pe data de 18 februarie 2015, potrivit zf.ro

Reprezentanţii BCR susţin că venitul lui Manea include şi bonusuri din anii anteriori, astfel că un calcul lunar al venitului din 2014 este incorect.

“Venitul anual include salariul de bază şi compensaţii reportate aferente unor ani anteriori ai mandatului de membru al Comitetului Executiv. Compensaţiile reportate nu au caracter lunar, ca atare calcularea cuantumului ca venit lunar este incorectă şi poate induce în eroare asupra salariului de bază lunar”, au transmis reprezentanţii BCR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.