Iohannis l-a pus la punct pe un jurnalist german!

0

Jurnalistul Neculai Constantin Munteanu, fost disident anticomunist, a dezvăluit pe pagina de Facebook un episod din culisele vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în Germania. Preşedintele a fost agasat de o întrebare referitoare la imigranţii români, pusă de către un jurnalist german. Şeful de stat l-a pus la punct în stilul caracteristic, sec şi tăios.

„Un jurnalist german a întrebat, pe un ton ascuţit, «ce poate face România pentru a-şi împiedica românii de la emigrare?». Iar Iohannis a replicat vizibil iritat: «O să răspund în limba română, însă, dacă nu este foarte clar, vă rog să întrebaţi din nou».

Apoi a început să vorbească în română, pe un ton apăsat. «Din păcate, când e vorba de România, se vede mai întâi migraţia sărăciei, dar se discută foarte greu de migraţia forţei de muncă calificată şi foarte calificată care pleacă din România şi vine în Germania. Cunosc personal sute de astfel de persoane – ca să nu zic mii – care s-au integrat perfect şi muncesc în Germania cu folos. Aceste persoane sunt o pierdere pentru România», a spus Iohannis.

N-a fost cazul să mai întrebe cineva din nou”, a relatat Neculai Constantin Munteanu, scrie oradesibiu.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.