Congresmenii îi cer lui Obama să aprobe livrarea de arme Ucrainei

Președintele Camerei Reprezentanților din Congresul american, John Boehner, și un grup de congresmeni i-au cerut joi președintelui Barack Obama să aprobe livrarea de arme Ucrainei, transmite DPA.

”Vă solicităm să aprobați rapid măsuri suplimentare pentru a sprijini eforturile Ucrainei de a-și apăra teritoriul suveran, inclusiv prin transferul de sisteme letale defensive către armata ucraineană”, se arată într-o scrisoare semnată de mai mulți parlamentari americani.

Aceștia au subliniat importanța continuării eforturilor diplomatice alături de partenerii europeni în vederea soluționării crizei din estul Ucrainei, dar i-au cerut liderului de la Casa Albă să ‘convingă Europa să oprească acest atac asupra ordinii internaționale, pentru a evita ca politica externă a SUA să fie luată ostatică de cel mai mic numitor comun al consensului european’.

Administrația Obama încă nu a luat o decizie cu privire la furnizarea de arme Ucrainei, dar oficiali de rang înalt din Pentagon au declarat că sunt deschiși față de această posibilitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.