Copil aduce al doilea punct pentru România în Cupa Davis

0

Cupa Davis, România-Israel 2-0: Adrian Ungur şi Marius Copil au adus primele puncte, sâmbătă fiind programat jocul de dublu. 

Echipa României conduce Israelul cu 2-0 după prima zi a întâlnirii de Cupa Davis, grație punctului adus de tenismanul Marius Copil, care l-a învins pe Dudi Sela cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2, vineri seara, în Sala Transilvania din Sibiu, în primul tur al competiției, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, informează Romaniatv.net.

Adrian Ungur, locul 159 ATP, l-a învins pe Bar Tzuf Botzer, locul 893 ATP, în primul meci dintre cele două ţări. Ungur a avut nevoie de două ore pentru a învinge în minimum de seturi, scor 7-5, 6-3, 6-0, şi pentru a aduce primul punct pentru România.”A fost un meci dificil, un meci greu. Nu îl cunoşteam prea bine pe adversar, dar mă bucur că am cîştigat şi am adus primul punct”, a spus Ungur la TVR.

A urmat victoria lui Marius Copil, contra lui Dudi Sela, scor 6-7, 7-6, 6-4, 6-2. A fost un meci dificil în primele două seturi, dar jucătorul nostru, în vîrstă de 24 de ani, s-a concentrat mai mult şi, pe fondul unui prim serviciu excelent, a închis meciul.

Echipa care va câştiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversară fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.

Sâmbătă, de la ora 15:00, este programat jocul de dublu, dintre perechile Florin Mergea/Horia Tecău și Jonathan Erlich/Edan Leshem.

Duminică, de la ora 13:00, se vor juca ultimele două partide de simplu, dintre Adrian Ungur – Dudi Sela și Marius Copil – Bar Tzuf Botzer.

România și Israel s-au mai întâlnit de trei ori în Cupa Davis, iar tricolorii au învins de fiecare dată. Cu 4-1 în 1962 și cu 5-0 în 1969 la București, respectiv cu 5-0, în 1971, la Tel Aviv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.