Eurodeputații PSD cer sancționarea extremiștilor italieni din PE

Share:

Viorica Dăncilă, lidera delegației PSD din Parlamentul European, a anunțat că eurodeputații PSD i-au cerut președintelui Parlamentului European Martin Schulz, printr-o scrisoare, sancționarea oficială a europarlamentarilor Lega Nord Gianluca Buonanno și Matteo Salvini.

„Delegația eurodeputaților PSD a transmis președintelui Parlamentului European Martin Schulz o scrisoare prin care cere sancționarea oficială a europarlamentarilor Lega Nord Gianluca Buonanno și Matteo Salvini. Am tras astfel un semnal de alarmă cu privire la faptul că afirmațiile xenofobe făcute de către cei doi europarlamentari la adresa românilor încalcă flagrant valorile europene”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook, relatează Romaniatv.net.

Demersul europarlamentarilor PSD vine în contextul în care, recent, la Roma, au fost incendiate cinci automobile înmatriculate în România, aparținând unor imigranți români. Europarlamentarii Lega Nord Gianluca Buonanno si Matteo Salvini, ultimul fiind chiar liderul formatiunii, au făcut mai multe declarații xenofobe la adresa românilor în ultimele zile. Sâmbătă, 28 februarie, în cadrul unui protest organizat la Roma, Matteo Salvini a avut o serie de atacuri la adresa românilor care muncesc în Italia, afirmând că aceștia îi lasă fără un loc de muncă pe italieni. Gianluca Buonanno afirmase public cu câteva zile în urmă că „mulți din această rasă, românii, omoară, comit masacre, pentru câțiva euro” și că ar fi mulțumit dacă toți românii din Italia s-ar întoarce acasă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.