Gigi Becali va fi eliberat condiționat

Gigi Becali va fi eliberat condiţionat, a decis, vineri, Tribunalul Medgidia. Dacă procurorii nu vor face recurs, Gigi Becali va fi pus în libertate după termenul legal de trei zile, informează România Tv.

Becali s-a prezentat, vineri, în fața unei instanțe a Judecătoriei Medgidia, care a luat în discuție solicitarea de eliberare condiționată din penitenciar, după ce a executat aproximativ doi ani de închisoare. El a mers, miercuri, în faţa Comisiei Naționale pentru Eliberare Condiționată, iar, la finalul ședinței în care a fost analizat dosarul latifundiarului din Pipera, acesta a fost informat că întrunește toate condițiile pentru a fi liber.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate, după ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionaleşi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina. Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. El execută pedeapsa în regim deschis.

În închisoare, Gigi Becali a scris două cărți, „Muntele Athos, patria Ortodoxiei” și „Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunțat că se apucă de o a treia carte, „Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărțile scrise, Gigi Becali a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.