Scandal pe marginea noului Cod Fiscal

0

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri că partidul pe care-l reprezintă nu va fi de acord niciodată cu adoptarea unui cod fiscal prin asumarea răspunderii guvernului, fiind de părere că PSD-ul ar face o mare greșeală dacă ar lua o astfel de decizie.

„Cred că ar fi o mare greșeală ca PSD-ul să-și asume răspunderea pe Codul Fiscal. Codul Fiscal este un proiect care ar trebui să aibă durată de viață mai mare și speranță de viață mai mare decât viața politică a unui premier, motiv pentru care este necesar să stea în dezbatere publică suficient de multă vreme până toată populația României pricepe care sunt avantajele acestui Cod Fiscal. În privința PNL, vreau să spun că am fost, suntem și vom fi adepții relaxării fiscale, dar nu vom fi niciodată de acord ca un cod fiscal să fie trecut prin asumarea răspunderii fără dezbatere publică suficientă și trecut în așa fel încât anumite măsuri care pot fi într-adevăr bune pe hârtie să fie decredibilizate de un guvern lipsit de credibilitate”, a declarat Gorghiu, într-o conferință de presă, susținută la Satu Mare.

Liderul PNL a dat câteva exemple de „promisiuni neonorate” ale PSD, cum ar fi reducerea TVA-ului la 1 ianuarie 2015, atragerea a 10 miliarde de euro investiții străine în țară și sunt de abia două miliarde și crearea unui milion de noi locuri de muncă.”De fiecare dată când PSD-ul și domnul Ponta se află într-un moment politic dificil, cum este acesta de acum, intră în sarabanda promisiunilor populiste. Suntem adepții relaxării fiscale dar nu cred că vreodată o să mă auziți spunând despre vreun proiect al PNL că este perfect. Ponta a spus despre codul fiscal că este perfect, eu niciodată n-o să pot să înțeleg suficiența asta PSD-istă și aroganța PSD-istă. Dacă e perfect de ce-l mai pui în dezbatere? Probabil toți specialiștii care au o opinie de spus o spun degeaba”, a spus Gorghiu.

Aceasta consideră că, prin scrisoarea pe care Călin Popescu Tăriceanu a transmis-o membrilor PNL, acesta s-a transformat în purtător de cuvânt al PSD.

„Călin Popescu Tăriceanu de ceva vreme joacă rolul de liberal mascat al PNL-ului și trece de la etapa de agent electoral al PSD-ului la etapa de purtător de cuvânt al acestui partid, nu știu ce s-a întâmplat cu doamna Gabriela Vrânceanu Firea, cred că e supărată că i-a luat locul domnul Tăriceanu. Îl asigur pe dl. Tăriceanu că dacă PSD-ul va avea de transmis un mesaj, o va face sigur, nu va fi cazul să-și pună un purtător de cuvânt”, a spus Alina Gorghiu.

Președintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis, vineri, o scrisoare deschisă „oamenilor politici din PNL care mai cred în valorile liberale” prin care lansează invitația unui armistițiu pe „noul Cod Fiscal ultraliberal”, a anunțat PLR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.