Udrea cere arest la domiciliu sau control judiciar

Share:

Elena Udrea a rămas în arest în dosarul „Gala Bute”, a decis definitiv instanţa supremă, care a respins contestaţia deputatei la măsura preventivă dispusă în 25 februarie. Elena Udrea a părăsit, joi, în jurul orei 12.30, sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde s-a judecat contestaţia sa la decizia de arestare preventivă luată în dosarul „Gala Bute”. Ea a fost dusă înapoi la Arestul central al Poliţiei Capitalei.

Judecătorii ÎCCJ au respins joi contestaţia Elenei Udrea la măsura arestului preventiv în Dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Dezvoltării nu mai poate cere eliberarea, însă mai are la dispoziţia o procedură. Avocaţii acesteia vor cere luni înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură mai blând, cum ar fi arestul la dimiciliu sau controlul judiciar, informează Romaniatv.net.

Udrea a fost arestată miercurea trecută pentru 30 de zile, ea fiind acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”.

Mandatul de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, declara avocatul Marius Striblea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.