Copiii cu boli cronice ar putea fi școlarizați în perioada internării

0

Copiii cu boli cronice, tulburări neurologice sau alte boli care necesită perioade de spitalizare mai mari de 4 săptămâni și care sunt internați la Institutului Clinic Fundeni, Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” și Spitalului Clinic de Urgență „Marie Curie” din București ar putea fi școlarizați în perioada cât se află în mediul spitalicesc, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (IȘMB), remis Agerpres.

„Vineri, la sediul Ministerului Sănătății a avut loc întâlnirea secretarului de stat Alin Iulian Țucmeanu cu reprezentanți ai conducerii Inspectoratului Școlar al Municipiului București și managerii Institutului Clinic Fundeni, Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” și Spitalului Clinic de Urgență „Marie Curie” București. Scopul acestei întâlniri a fost discutarea unui acord de parteneriat în vederea școlarizării elevilor spitalizați în aceste unități sanitare. Beneficiari direcți ai serviciilor de școlarizare vor fi elevii cu boli cronice, tulburări neurologice sau cu boli care necesită perioade de spitalizare mai mari de 4 săptămâni”, se arată în comunicat.

„Propunerea de înscriere în aceste clase se va face de către medicul/managerul de caz pe baza diagnosticului medical și a scrisorii medicale care să ateste necesitatea rămânerii în regim de spitalizare a copilului/elevului pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni și la solicitarea părintelui sau a reprezentantului legal”, mai precizează IȘMB în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.