Declaraţie şocantă a preşedintelui Lituaniei privind Rusia

0

Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a recunoscut că ţara sa se confruntă cu o serie de ameninţări reale din partea Rusiei, declarândă că ţara este deja atacată, printr-un „război al informaţiilor, propagandă şi atacuri cibernetice”.

Preşedintele lituanian a afirmat recent într-un interviu că ţară sa urmează să reintroducă serviciul militar obligatoriu că răspuns la ameninţările din regiune, potrivit BBC.

Dalia Grybauskaite a precizat că Lituania trebuie să fie capabilă să se apere, adăugând că se află în apropiere de Rusia şi există „ameninţări şi exerciţii practic în fiecare zi”. Lituanienii au constatat că situaţia geopolitică din apropierea graniţelor lor s-a schimbat, iar ameninţarea este reală pentru întreagă regiune baltică, deoarece acţiunile vecinilor, mai precis ale Rusiei, nu pot fi prevăzute.”Prima etapă a confruntării deja se desfăşoară. Mă refer la războiul informaţiilor, propagandă şi atacuri cibernetice. Aşa că suntem deja atacaţi. Se va ajunge la o confruntare convenţională? Nimeni nu ştie, dar trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm în faţă acestui comportament agresiv”, a declarat preşedintele Lituaniei.

Consiliul pentru Apărarea Statului din Lituania a decis la sfârşitul lui februarie să reintroducă temporar serviciul militar obligatoriu, pentru a spori capacitatea defensivă a ţării, după ce a evaluat situaţia geopolitică şi ameninţările la adresa securităţii statului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.