Doi suspecți, arestați în cazul uciderii lui Boris Nemțov

Share:

Doi suspecți au fost arestați sâmbătă în Rusia în cadrul anchetei privind uciderea opozantului Boris Nemțov, împușcat la 27 februarie în apropiere de Kremlin, au anunțat Serviciile federale de securitate ruse (FSB), relatează AFP,citată de Agerpres.

„Doi suspecți au fost arestați astăzi în legătură cu această crimă, Anzor Gubașev și Zaur Dadaiev, iar șeful statului a fost informat”, a declarat șeful FSB, Aleksandr Bortnikov. Cu o zi înainte de a fi asasinat, fostul vicepremier rus Boris Nemţov, liderul opoziţiei ruse, scrisese pe o foaie de hârtie A4, însemnări secrete despre o anchetă foarte sensibilă asupra implicării Rusiei în conflictul din Ucraina.

Boris Nemţov a încredinţat însemnările unei colaboratoare de mare încredere, Olga Şorina. Nemţov şi Şorina discutaseră despre o anchetă foarte delicată, pe care fostul lider al opoziţiei ruse urma să o scrie şi să o dea publicităţii. Ancheta conţinea mărturii despre susţinerea de către Moscova a luptătorilor separatişti din estul Ucrainei.

Nemțov, fost vicepremier, a fost împușcat mortal vineri noaptea, în timp ce se plimba împreună cu iubita sa în apropiere de Piața Roșie și Kremlin. El este cel mai proeminent reprezentant al opoziției care a fost omorât în cei 15 ani de când Vladimir Putin deține puterea în Rusia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.