Ridzi, vizitată de soț și copii în penitenciar

0

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a fost transferată de la Secția exterioară Cluj a Penitenciarului Gherla la Penitenciarul Spital Jilava, la recomandarea medicilor. În cursul zilei de sâmbătă, soţul său o vizitează la închisoare, alături de cei doi copii.

Potrivit România TV, Tiberiu Iacob Ridzi o vizitează pe soţia sa, în jurul prânzului, la Penitenciarul Gherla, alături de cei doi copii.

Acesta este îngrijorat de starea femeii, mai ales după drumul foarte lung pe care l-a avut de îndurat în urmă cu câteva zile în condiţiile în care, spune el, starea de sănătate nu permitea acest lucru.

Monica Iacob Ridzi a ajuns de la Penitenciarul Spital Jilava după un drum de aproape 30 de ore. Fostul ministru şi-a cerut transferul de la Gherla pentru că are nu mai puţin de 13 boli, unele dintre ele foarte periculoase, care i-ar putea aduce și moartea.”Transferul deţinuţilor între unităţile penitenciare se realizează în baza unui grafic şi orar aprobat, de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (…) cu autobuze şi autospeciale de capacitate mare, omologate R.A.R, prevăzute cu trape de aerisire-ventilaţie, fiind amenajate pentru a asigura condiţii de iluminare şi aerisire corespunzătoare. (…) Transportul cu autosanitarele aflate în dotarea sistemului penitenciar se realizează la recomandarea medicului specialist, în funcţie de starea clinică a deţinuţilor, ţinându-se cont de criterii medicale şi epidemiologice”, precizează conducerea Admnistraţiei Naţionale a Penitenciarelor, într-un comunicat, ca reacţie la nemulţumirile exprimate public de soţul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.Ridzi durata transportului de la Penitenciarul Gherla la Penitenciarul Spital Jilava a fost mai mare de 30 de ore în condiţiile în care fostul ministru are mari probleme de sănătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.