Rovana Plumb vrea să fie președintele CN al PSD

Președintele Organizației de Femei a PSD, ministrul Rovana Plumb, și-a anunțat sâmbătă candidatura la funcția de președinte al Consiliului Național al Partidului Social Democrat.

Anunțul a fost făcut la evenimentul organizat de OFPSD în cadrul căruia a fost lansat spre dezbatere publică „Pactul pentru demnitatea femeii”, în prezența președintelui PSD, premierul Victor Ponta.

Rovana Plumb a fost propusă pentru funcția de președinte al Consiliului Național al PSD de către liderul europarlamentarilor social-democrați Viorica Dăncilă.”Voi candida la această funcție, voi candida pentru președinția Consiliului Național al PSD. (…) Cred că avem nevoie ca împreună, și-mi asum această candidatură, să putem să facem din Consiliul Național acea structură care să poată să fie legătura între partid, parlamentarii noștri și membrii Guvernului. Vreau să candidez la această funcție pentru că vreau să fiu o voce puternică a dumneavoastră, a tuturor în PSD, pe scena publică. (…) Da, vreau să fac echipă cu Victor Ponta, da, vreau să fac echipă cu Liviu Dragnea, pentru un proiect nou de succes al PSD. Vreau să fac echipă cu fiecare dintre dumneavoastră și cu cele care sunt acasă pe care le respect, prețuiesc și le iubesc pentru că vreau ca România să aibă un proiect de succes, o guvernare bună pentru toți românii”, a afirmat Plumb.

Organizația de Femei a PSD a lansat spre dezbatere un pact pentru demnitatea femeii prin care propune un set de măsuri și politici publice.”Suntem aici în sală 1.500 de colege. În partid suntem 200.000 și în țară și peste tot în lume aproape 10 milioane de românce. Sunt sigură că avem puterea să acționăm acum și să schimbăm acum condiția și statutul femeii în bine. (…) Sunt mamă, soție, bunică și nu pot trece cu vederea greutățile pe care, încă, multe femei din România le întâmpină. De aceea, am venit astăzi în fața dumneavoastră cerându-vă sprijinul pentru a putea acționa acum și de a pune în aplicare ‘Pactul pentru demnitatea femeii’. El, prin politicile și principiile pe care le conține, se poate pune în aplicare doar prin angajamentul politic al tuturor formațiunilor politice din România, cu sprijinul întregii societăți civile”, a declarat Rovana Plumb.

La eveniment participă președinții organizațiilor de femei ale UNPR, Florina Anghel, și PC, Luciana Bivolaru, precum și președintele PP-DD, Simona Man, și reprezentate ale federațiilor sindicale și ONG-urilor.

În cadrul evenimentului organizat de femeile social-democrate mai mulți lideri ai PSD au transmis mesaje video dedicate zilei de 8 Martie, Ziua Femeii. Totodată, pe scenă au urcat pentru momente artistice grupul de tenori Distincto, corul de copii Bim-Bam și formația instrumentală Amadeus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.