Traian Băsescu le cere scuze locuitorilor de la Nana

0

Traian Băsescu le cere scuze sătenilor din Nana pentru sechestrul pus de procurori pe terenurile lor. Fostul preşedinte scrie, pe Facebook, că îi pare rău pentru cele 127 familii care trebuie să „suporte consecinţele unor acţiuni politice” îndreptate împotriva sa. Totuşi, Băsescu nu exclude „posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi”.

„Îmi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea. Nu exclud posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi. Asta va constata justiţia iar cei care au încălcat legea vor răspunde.Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începînd spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş.
Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă. Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie ?”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.