Cinci suspecți arestați în ancheta privind asasinarea lui Nemțov

Share:

Cinci suspecți au fost arestați în cazul uciderii opozantului rus Boris Nemțov. Ei au fost prezentați duminică unui tribunal din Moscova, care urmează să decidă dacă vor fi oficial plasați în detenție. Mai mult, unul dintre aceştia a recunoscut că a participat la asasinarea opozantului rus Boris Nemțov, ucis la 27 februarie în apropiere de Kremlin, a anunțat o judecătoare, care a decis să-l plaseze în detenție pe Zaur Dadaev până la 28 aprilie.

Doi ceceni, Zaur Dadaev și Anzor Gubacev, sunt oficiali acuzați de „uciderea lui Boris Nemțov”, iar ceilalți trei „sunt în continuare suspecți”, a precizat Anna Fadaeva, purtătoarea de cuvânt a acestui tribunal din centrul Moscovei, potrivit Agerpres.”Măsurile luate înaintea procesului sunt solid justificate. Participarea lui (Zaur) Dadaev la crimă a fost confirmată de mărturisirea sa”, a precizat judecătoarea.

Zaur Dadaev, care, potrivit agenției RIA Novosti, a fost comandantul-adjunct al unei unități de poliție afiliate Ministerului de Interne al Ceceniei, a fost arestat sâmbătă în Ingușetia, republică instabilă care se învecinează cu Cecenia, în Caucazul rus.

Numele său apare pe site-ul oficial al guvernului cecen, care indică faptul că Vladimir Putin a acordat în octombrie 2010 Medalia de Merit „sergentului Zaur Dadaev”, fără a fi însă posibil să se verifice dacă este sau nu vorba de un simplu omonim, notează AFP. Dadaev a fost arestat împreună cu Anzor Gubacev, și el de origine cecenă, angajat al unei firme private de securitate din Moscova. Gubacev a pledat nevinovat.

Prezentați de asemenea tribunalului moscovit, ceilalți trei suspecți, Tamerlan Eskerhanov, Ramzat Bakaev și Shagui Gubacev, fratele mai mic al lui Anzor Gubacev, și-au susținut de asemenea nevinovăția.

Asasinatul, care a fost imediat calificat drept „provocare” de către președintele Vladimir Putin, a șocat opoziția rusă și a provocat indignare în întreaga lume. Motivul asasinatului nu a fost stabilit încă de către anchetatori, care au precizat la începutul săptămânii că nu exclud nicio pistă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.