Lăzăroiu critică dur modificarea legilor electorale

0

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, consideră că, prin modificările iniţiate în Parlament la legile electorale, „se pregăteşte cea mai urâtă înşelătorie din ultimii 25 de ani”.

Comisia parlamentară de Cod Electoral a finalizat, joi, proiectul de lege privind alegerile locale, stabilind, printre altele, că preşedinţii consiilor judeţene vor fi aleşi indirect prin vot secret din rândul consilierilor judeţeni. Totodată, comisia a decis că se va reveni la votul pe liste la alegerile parlamentare.

„Cred ca se pregateste cea mai urata inselatorie din ultimii 25 de ani. Cred ca politicienii au resurse inepuizabile de minciuna si cinism. Comisia parlamentara pentru elaborarea Codului electoral a batut deja palma pentru votul pe liste si numarul de circumscriptii. Circumscriptia diaspora va avea 7 parlamentari. Acestea fiind stabilite, deja nu cred ca se va mai opune cineva votului prin corespondenta. Pentru ca nu mai conteaza daca voteaza un milion sau trei milioane de romani din afara granitelor. Ponderea lor in Parlament e fixa: 1,6 la suta sau 7 mandate. Spre comparatie, un milion de voturi din tara cumparate cu galeti vor valora 70 de mandate de parlamentar. Cand se va trage linie vor spune: ati vrut vot prin corespondenta? v am dat. puteti sa votati si de doua ori fiecare, ca tot 7 mandate de parlamentar aveti alocate. Si nu uitati, PNL e deja complice la inselatoria asta. Pentru ca au votat cot la cot cu PSD decupajul circumscriptiilor. Singura corectura care se mai poate face este ca voturile romanilor din afara sa fie alocate circumscriptiilor electorale in care au adresa din buletin. Dar n-o sa vedeti asa ceva”, scrie Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.