Tiruri de rachete lansate asupra Misiunii ONU din Mali

0

Tiruri de rachete au fost trase duminică asupra taberei Misiunii integrate a Națiunilor Unite pentru stabilizare în Mali (MINUSMA), la Kidal, bastion al rebeliunii cu dominantă tuareg din nord-estul țării, au anunțat surse concordante, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit unei surse de securitate, în atacul asupra Misiunii ONU la Kidal au fost uciși doi civili. O sursă de informație apropiată MINUSMA a confirmat tirurile de rachete, dar a declarat că nimeni nu a fost rănit. „Câteva rachete au fost trase duminică dimineața asupra MINUSMA”, a declarat pentru AFP, sub protecția anonimatului, un oficial din Kidal, afirmând că nu deține deocamdată informații cu privire la eventuale victime.

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și zece au fost rănite într-un atac armat comis sâmbătă într-un restaurant din centrul capitalei Mali, Bamako. Printre persoanele rănite se aflau și cetățeni străini, între care un belgian și un francez. Numeroși lideri europeni, precum și Consiliul de Securitate al ONU, au condamnat sângerosul atac din capitala Mali.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.